Dansul Sportiv reprezinta in acelasi timp un DANS si un SPORT care mentin un stil de viata sanatos, echilibrat, disciplinat si plin de eleganta. Inca de la infiintare, in anul 1991, Federatia Romana de Dans Sportiv promoveaza dansul sportiv romanesc atat in tara cat si in strainatate. Prin intermediul a peste 170 de cluburi afiliate, din toata tara, F.R.D.S. este o rampa de lansare pentru tinerii talentati, care reusesc sa uimeasca cu fiecare aparitie pe ringul de dans.

Cu cele doua sectiuni, Latino Americane (Latin) si Standard (Ballroom), Dansul Sportiv cuprinde 10 dansuri (samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble, jive, vals lent-slowvalse, vals vienez-vienesevalse, tango, quickstep, slowfox). Pentru mai multe detalii despre fiecare dans, cu un univers si o atitudine aparte, accesati meniul despre dansuri din dreapta.

Datorita caracterului sau multivalent (10dansuri), Dansul Sportiv nu poate fi cuprins in toata complexitatea sa decat de persoane cu un vast calendar competitional national si international ca dansatori (competitii) si cu o bogata experienta ca profesori si pedagogi. Calitati precum arbitru atestat F.R.D.S.,  experienta ca performeri si coregrafi sunt repere pe care orice persoana dornica sa se initieze si sa evolueze in dansul sportiv trebuie sa le ia in consideratie la profesorii de Dans Sportiv.